Pozitivan Stav

Nikolina Bucalo

Pozitivan Stav

Zasto je vazno imati pozitivan stav u zivotu?

Zivot je jedna netpredvidljiva voznja u kojoj nema zaustavljanja. Stalno idemo napred i gledamo da ne izgubimo ravnotezu. Medjutim nisu svi putevi ravni i puni cveca, ima krvivina, uspona, padova kao i dosta prepreka mozda i vise nego sto bi trebalo. Desi se da se ponekad opustimo i na trenutak izgubimo kontrolu ali uvek je tu nacin da je vratimo.

Dosta istrazivanja dokazala su da stres ima jak uticaj na zdravlje, zato je vazno znati kako se nositi sa njim. Problemi ce uvek postojati ali i resenja. Ali ako odlucimo ignorisati lako se izgubi ta kontrola i problem postane veci nego sto jesu.

Postoji mnogo nacina da stvorimo sami sebi pozitivno okruzenje koje ce da utice na nas i stvara atmosveru koju mi zelimo. Najvaznije je znati nasa sreca zavisi od nas samih i nikog drugog. Ako tezimo pozitivnom zivotu i sami moramo biti pozitivni. Pozitivne misli su najbolji lek. Trebamo se kloniti negativnih ljudi i stvari koje u vama bude taj osecaj i emociju.

Nemojte se zamarati stvarima na koje ne mozete uticati, samim tim cete sebi naneti negativne misli i crpeti pozitivnu energiju. Okrenite se svom zivotu i tezite svom unutrasnjem miru.

Vi ste jedini koji mozete da uticete i promeniti vas zivot. Na vama je da odlucite kako, da li cete ziveti srecno, pozitivno i u skladu sa vasim unutrasnjim mirom ili se pak baviti besmislenim stvarima koje vas crpe i odvode u negativan put… Nekoliko kratkih saveta kako da budete ispunjeni i zracili pozitivnom energijom.

Razmisljajte Pozitivno

Kao sto smo rekli ranije da biste bili pozitivni morate razmisljati pozitivno. Ako ste culi za kaon privlacenja lako cete razumeti ovo. Ono sto mislite to cete i postici! Kako zvuci tako i jeste, ovi zakoni su kao usmerivaci nasih zivota koji odredjuju tok zivota. Stoga prema tom zakonu svako ko zeli da moze da promeni i odredi sam svoju sudbinu. Pozitivno razmisljanje svakako nije lako i zahteva mnogo truda.

Okruzite se Pozitivnim Ljudima

Kako biste bili pozitivni morate se okruziti pozitivnim ljudima. Okolina je od velikog uticaja na vase raspolozenje i vase odluke. Provodite manje vremena sa ljudima koje smatrate negativnim ili vam u bilo kom kontekstu ne odgovaraju cine da se osecate nelagodno pored njih. Medjutim ako niste u prili da izbegnete takvo druzenje jednostavno nemojte davati veliki znacaj sta te osobe pricaju ili se iskljucite. Pozitivne osobe zrace energijom, nasmejane su i prijatno je biti u njihovom drustu, tezite takvim prijateljima.

Budite Aktivni

Kroz aktivan zivot crpite dosta energije najvise negativne. Da biste se nosili sa stresom onako kako treba morate biti jako i fizicki kao i psihicki. Telesne vezbe ne samo da cine da se osecate mladje i snaznije nego uticu na vase raspolozenje i zdravlje.

Veruj u Sebe

Osecaj gubitka kontrole nad svojim zivotom je glavni uzrok stresa. Budite svesni svaki dan ima svoje lose i dobre trenutke, nemojte dozvoliti da losi preovladaju one dobre. Trazite u svakoj situaciji pozitivnu stranu i lako cete preci svaki prepreku.

Prihvatite da Nesto ne Mozete da Promenite

Ovaj pasus vam mozda zvuci i najteze ali tako je. Nemojte gubiti vreme na bitke koje su izgubljene fokusirajte vreme na stvari koje mozete promeniti. Pomozite onom kome je stvarno pomoc potrebna i ko je prihvata, nemojte gubiti energiju i vreme na nekog kome ne mozete pomoci ko ne prihvata vasu pomoc koliko god vi to zeleli.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *